معرفی کرمان

شهر کرمان با وسعتی برابر با ۲۴۰ کیلومتر مربع، از کلان شهرهای ایران و قلب استان وسیع و پهناور کرمان است که در جنوب شرقی کشورمان در ناحیه ای بیابانی واقع شده و توسط استان های خراسان، یزد، سیستان بلوچستان، هرمزگان و فارس احاطه گشته است. این شهر کویری که قدمتی چند هزار ساله دارد، نه تنها از طبیعت تماشایی و متفاوتی برخوردار است، بلکه برخی از شگفت انگیزترین اماکن تاریخی کشورمان را در خود نهفته است. از این رو، کرمان همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده و همواره مقصد جذاب و پرطرفداری برای کلیه گردشگرانی که به این خطه از سرزمین پهناور ایران زمین سفر می کنند، به حساب آمده است.

آب و هوای کرمان

حتما می دانید که استان کرمان منطقه وسیعی از کشورمان را فرا گرفته است و از این رو، از تنوع آب و هوایی برخوردار بوده و شرایط جوی متفاوتی در بخش های مختلف خود دارد. به طور کلی می توان آب و هوای استان کرمان را براساس موقعیت مکانی بخش های مختلف آن به سه دسته مجزا تقسیم کرد: آب و هوای کویری (شهداد و حاشیه شهر بم)، آب و هوایی نیمه استوایی (نواحی کهنوج و جیرفت) و آب و هوای معتدل و سرد (مناطق کوهستانی).

بهترین زمان بازدید از کرمان

بهترین فصل بازدید از کرمان به هدف شما از بازدید بستگی دارد:

چنانچه دوست دارید در بهترین شرایط آب و هوایی از جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهر تماشایی دیدن کنید، باید زمانی بین اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد را برای سفر به کرمان برگزینید. اواخر شهریور تا اوایل مهرماه نیز برای سفر به این شهر زمان مناسبی به حساب می آید، چرا که هوای کرمان در این زمان از سال مساعد است و از ۳۰ درجه سانتی گراد تجاوز نخواهد کرد.

اما اگر دوست دارید در ارزان ترین زمان از سال از کرمان دیدن کنید، ماه های اول فصل تابستان بهترین زمان برای سفر به کرمان خواهد بود. در این زمان از سال نه تنها نرخ اقامتی هتل ها به میزان زیادی کاهش میابد، بلکه از هزینه خرید بلیط هواپیما نیز کاسته می شود و فرصتی بسیار مناسب برای بازدید از این شهر برای افرادی که محدودیت بودجه سفر دارند، فراهم می گردد.

راهنمای سفر به کرمان | صفر تا صد سفر کرمان

جاذبه‌های تاریخی کرمان برای عاشقان تاریخ

بیایید با آثار باستانی و یادگارهای تاریخ ارزشمند این منطقه از ایران عزیزمان شروع کنیم.

۱- ارگ بم معروف‌ترین جاذبه در جاهای دیدنی کرمان

ارگ بم، بزرگ‌ترین بنا خشتی جهان است و در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده. متاسفانه این بنای باشکوه بر اثر زلزله بم در سال ۱۳۸۲خورشیدی بسیار آسیب دید؛ به طوری که یونسکو آن را در فهرست میراث جهانی در خطر قرار داد. حدود ۱۵ سال بازسازی بی‌وقفه توانست تا حدود قابل توجهی این بنای شگفت انگیز را مرمت کرد و دوباره گردشگران زیادی را برای دیدن آن به شهر بم بازگرداند.

ارگ بم از دیدنی های کرمان

ارگ بم در شهر بم است که حدود ۲ ساعت از شهر کرمان فاصله دارد

۲- گنبد جبلیه

گنبد جبلیه تنها بنای سنگی کرمان است که به موزه سنگ این شهر تبدیل شد. یکی از نکته‌هایی که این مکان دیدنی کرمان را جذاب‌تر کرده، تاریخچه نسبتا نامعلوم آن است؛ برخی این بنا را مربوط به دوران پیش از ورود اسلام به ایران می‌دانند که آتشکده یا آرامگاه یکی از بزرگان زرتشتی و از جمله بناهای «گبری» بوده و به مرور زمان نام آن به «جبلیه» تغییر کرده است. بر اساس نظریه دیگر قدمت آن به دوره سلجوقیان برمی‌گردد که این نظریه بسیار ضعیف است.

گنبد جبلیه از دیدنی های کرمان

نکته قابل توجه دیگر این است که معماری بنای گنبد جبلیه شباهتی به بناهای مرسوم آتشکده ندارد و بعضی شواهد تاریخی نشان می‌دهد که در ساخت آن به جای آب از شیر شتر استفاده شده است. این گنبد تاریخی در شرق شهر کرمان و تقاطع خیابان شهدا با بلوار قائم قرار دارد.

۳- مجموعه گنجعلی خان در جاهای دیدنی کرمان

مجموعه گنجعلی خان در مرکز شهر کرمان و نزدیک به بازار بزرگ قرار دارد و شامل میدان، حمام گنجعلی خان (موزه مردم شناسی) در ضلع جنوبی، ضرابخانه گنجعلی خان در ضلع شمالی، کاروانسرا و مدرسه گنجعلی خان در ضلع شرقی، آب انبار در ضلع غربی و بازار گنجعلی خان در سه سمت میدان می‌شود.

مجموعه گنجعلی خان از حاذبه های کرمان

مجموعه گنجعلی خان به سبک اصفهانی در عصر صفوی به دستور گنجعلی خان، یکی از حاکمان کرمان در زمان شاه عباس ساخته شده است.

۴- ضرابخانه گنجعلی خان

ضرابخانه گنجعلی خان که به موزه ضرابخانه یا موزه سکه کرمان نیز شناخته می‌شود، همان طور که پیش‌تر نیز گفته شد، در بخش شمالی-جنوبی بازار مسگری و رو به روی حمام گنجعلی خان قرار دارد.

بنای ضرابخانه به صورت چهارگوش است که شامل یک گنبد بزرگ و چهار طاق کوچک در اطراف آن می‌شود. بر فراز گنبد اصلی آن، یک عمارت کلاه فرنگی قرار دارد که معماری منحصر به فرد این عمارت، موزه ضرابخانه را به یک بنای نورگیر تبدیل کرده است.

هم‌اکنون بیش از ۵۰۰سکه گوناگون از دوران مختلف تاریخی ایران، از دوره اشکانیان و ساسانیان گرفته تا دوران قاجار و پهلوی، در این موزه به نمایش گذاشته شده که هم به صورت سنتی و به کمک چکش و پتک و هم به صورت مدرن ضرب شده‌اند. همچنین مجسمه‌های مومی شما را نحوه ضرب سکه در دوره های مختلف بیشتر آشنا می‌کند.

۵- حمام گنجعلی خان

حمام گنجعلی خان درست مقابل عمارت ضرابخانه قرار دارد. اولین و البته شاخص‌ترین مشخصه این مکان دیدنی کرمان، سردر این بناست؛ آجرهای ساده آبی رنگ سردر حمام با سنگ‌های مرمر، نقاشی‌ها، گچ بری‌ها، مقرنس کاری‌ها و خطاطی‌های نستعلیق هنرمندانه تزیین شده است.

پس از عبور از سردر وارد راهرویی می‌شوید که به طوری طراحی شده که مانع از دید به فضای داخلی حمام می‌شود و دیوارهای آن نقش پرندگان دریایی دارد سپس وارد هشتی می‌شوید و پس از آن فضای اصلی حمام قرار دارد که سقف بلند و پرکار، صدای آبی که از فواره‌ها به گوش می‌رسد و کاشی کاری‌های پرنقش و نگار آن اولین مواردی است که توجه شما را به خود معطوف می‌کنند. دور تا دور رختکن را اتاقک‌هایی پر کرده است که در هر کدام نیز فواره‌ای وجود دارد.

۶- یخدان مویدی

یخدان مویدی کرمان بزرگترین یخچال خشتی جهان است که در دوران صفوی ساخته شد و هم‌اکنون در خیابان کمیاب میان میدان بسیج و خیابان شهید رجایی قرار دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید نام مویدی به این دلیل بر این یخدان گذاشته شده که آب قنات مویدی از زیر آن می‌گذرد.

یخدان مویدی کرمان

سقف این بنا به صورت مخروطی طراحی شده تا میزان جذب نور آفتاب را به حداقل برساند همچنین، در اطراف این مخروط بزرگ دیوارهای بلندی به ارتفاع ۲۰ متر بنا شده تا با ایجاد سایه، دمای یخدان را پایین نگه دارد.

۷- قلعه دختر

قلعه دختر کرمان که به قلعه گواشیر، قلعه کهنه، قلعه کوه و آتشکده آناهیتا نیز معروف است، یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌های ایران و از جاهای دیدنی کرمان بوده که در زمان مادها در مرکز کرمان باستان با خشت و گل رس بنا شد و هم‌اکنون بر فراز کوهی بلند در شرق شهر کرمان و نزدیک قلعه اردشیر قرار دارد. جالب است بدانید این قلعه باستانی از جمله بناهای پر رمز و راز است که هنوز باستان شناسی نشده است.

قلعه دختر از مناطق گردشگری کرمان

بنای سه طبقه نیمه ویران درون این قلعه قرار دارد. دروازه اصلی قلعه دختر در غرب آن بوده و با فاصله از آن پلکانی وجود دارد که مشخص است با پلی متحرک به دروازه می‌رسید.

۸- مجموعه ابراهیم خان در جاهای دیدنی کرمان

ابراهیم خان ظهیرالدوله حاکم عادل کرمان در زمان سلطنت فتحعلی‌شاه قاجار بود. او مجموعه‌ای با مساحت بیش‌از ۴۰۰۰ مترمربع در این شهر بنا کرد تا مردم رفاه بیشتری داشته باشند. این مجموعه شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که از آن‌ها می‌توان به مدرسه، بازار، حمام، آب‌انبار، مسجد و… اشاره کرد.

مجموعه ابراهیم خان

مجموعه ابراهیم خان کرمان از جاهای دیدنی کرمان است که اطراف میدان گنجعلی خان قرار دارد. قسمت‌های اصلی این مجموعه در یک زمان و با دستور ابراهیم خان ساخته شدند؛ اما فرزندان ظهیرالدوله بخش‌هایی از مجموعه را سال‌های بعد به آن اضافه کردند.

مجموعه ابراهیم خان

بسیاری از مسافران کرمان مجموعه ابراهیم خان را از جاذبه های تاریخی کرمان می‌دانند. یکی از ویژگی‌های این مجموعه استفاده از تزئیناتی است که در معماری آن دوره کم‌تر موردتوجه قرار می‌گرفت. معماران قاجار کاشی خشتی هفت رنگ را فقط برای تزئین قسمتی محدود از بنا به‌کار می‌بردند.

مجموعه ابراهیم خان

اما این کاشی در جای‌جای مجموعه ابراهیم خان کرمان به‌چشم می‌خورد. المان‌های طبیعی که روی کاشی‌ها نقش بسته‌اند، زیبایی بنا را چندین برابر می‌کنند. این المان‌ها مانند کبک کوهی یا گل مینا در کرمان زیست دارند و برای مردم بومی شناخته‌شده هستند. بازار مجموعه ابراهیم خان هنوز با همان کاربری فعالیت دارد. سوغاتی و صنایع‌دستی کرمان را از بازار قیصریه زرگری بخرید.

۹- ارگ راین

ارگ راین در شهر راین در جنوب شهر کرمان قرار دارد. این ارگ، سومین بنای خشتی جهان پس از ارگ بم و ارگ مورچه خورت و از جاهای دیدنی کرمان است که در دوره ساسانی و به سبک ساسانی بنا شد.

معماری کلی ارگ به صورت چهارگوش است دورتادور آن با دیوارهای محکم به طول ۱۰متر محافظت شده و در چهار گوشه آن برج دارد. تنها ورودی قلعه در سمت شرقی ارگ است که سردر باشکوهی بالای آن قرار گرفته است. داخل قلعه حاکم نشین، خانه های اعیانی و عامه نشین، انبار، مدرسه و آتشکده دارد.

ارگ راین از جاذبه های گردشگری ایران

۱۰- حمام وکیل کرمان

بین حمام‌های قدیمی ایران، حمام وکیل یکی از معروف‌ترین بناهای تاریخی و از مکان های دیدنی کرمان است. چیزی که این حمام را شهره ایرانیان کرده، کاشی‌کاری‌های شگفت‌انگیزی است که در همه قسمت‌های آن به‌چشم می‌خورد. این حمام ۴۰ سال پس از حمام مجموعه ابراهیم خان ساخته شد؛ درنتیجه رقابت میان این دو حمام، حمام وکیل کرمان جذابیت بصری و سهولت کاربری بیشتری پیدا کرد.

حمام وکیل کرمان

حمام وکیل کرمان را حوالی خیابان طالقانی پیدا خواهید کرد. حمام وکیل کرمان طبق قاعده ساخت حمام‌های سنتی ایرانی، پایین‌تر از سطح زمین بنا شده است. این کار نقشی اساسی در حفظ گرمای حمام و آب‌رسانی اصولی دارد.

بنای حمام وکیل با دو بخش اصلی برای استحمام و اتاق تعویض لباس یا رختکن طراحی شده بود. افرادی که برای تماشای جاهای دیدنی کرمان به این شهر سفر می‌کنند، بازدید از حمام وکیل را حتما در برنامه خود قرار می‌دهند. این حمام کاربری سابق را ندارد و از آن به‌عنوان موزه، عکاس‌خانه و چای‌خانه استفاده می‌شود.

جاهای دیدنی کرماندر حمام وکیل روایتی از تاریخ مردم کرمان را می‌شنوید. اطراف حمام وکیل کرمان بازارهای سنتی و مساجد کاشی‌کاری‌شده قرار گرفته‌اند که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست.

قلعه اردشیر

قلعه اردشیر بالای کوهی نزدیک شهر کرمان ساخته شده که به بافت تاریخی شهر اشراف دارد. در شاهنامه فردوسی داستانی درباره این قلعه نوشته شده است. اردشیر بابکان این قلعه نظامی را به‌عنوان نماد پیروزی‌اش در فتح شهر کرمان ساخت.

اردشیر که برای شکست هفتواد و نابودی قدرتش راهی کرمان شده بود، با مکر و حیله برنده این نبرد شد. برخی دیگر نیز قلعه اردشیر را متعلق به اردشیر ساسانی می‌دانند که برای دفاع از کرمان آن را ساخته بود. قدمت قلعه اردشیر از جاهای دیدنی کرمان به دوران اشکانی و ساسانی برمی‌گردد.

قلعه اردشیر

یکی از ویژگی‌های قلعه اردشیر مصالحی است که در ساختش به‌کار گرفته‌اند. این مورد از جاذبه های کرمان دیوارهایی خشتی دارد که به قطر شش متر یا بیشتر ساخته شده‌اند. بخش‌های زیادی از بنای قلعه اردشیر نابود شده‌اند. طبق نظر باستان‌شناسان این دو قلعه به دو بخش تقسیم می‌شود.

قسمت اصلی و بزرگ‌تر قلعه اردشیر کرمان روی تپه‌ای مشرف به شهر و قسمت دیگر در ارتفاعی کم‌تر ساخته شده است. بخش دوم این قلعه را با نام آتشکده آناهید هم می‌شناسند. با توجه به وسایلی که در قلعه اردشیر پیدا شده، این محل ارزشی بیشتر از قلعه‌ای نظامی دارد. ظاهرا گاهی از این قلعه برای برپایی جشن و مراسم‌های آیینی استفاده می‌کردند.

تفریح در باغ‌های سرسبز کرمان

هرچند به نظر می‌رسد کرمان یک منطقه خشک و کویری باشد، اما باغ‌های سرسبز آن تصویر دیگری از این شهر به شما نشان خواهند داد.

۱- باغ شازده

شاید بتوان باغ شازده را یکی از مهم‌ترین مکان های دیدنی کرمان به شمار آورد به طوری که اگر یک سفر یک روزه کاری هم به کرمان داشته باشید، بهتر است چند ساعت از وقت خود را برای بازدید از این باغ شگفت انگیز کنار بگذارید. واقعا حیف است به کرمان سفر کنید و باغ شازده را نبینید.

قدمت باغ شازده ماهان که از جاهای دیدنی کرمان است، به زمان قاجار برمی‌گردد؛ باغی مستطیل شکل با بیش از ۳ هکتار مساحت که از همان ابتدا با سردر باشکوه و منحصر به فرد خود به شما خوش آمد می‌گوید و تفاوتش را نسبت به سایر باغ‌های ایرانی به رخ می‌کشد. درختان بلند و سرسبز، حوضچه‌ها، فواره‌ها و جویبارهای سنگی که در سراسر باغ در جریان است، حس زندگی و شادابی را به شما هدیه می‌دهد که هوای مطبوع کوهستانی این منطقه نیز در این حس زیبا بی‌تاثیر نیست.

باغ شازده - یکی از جاهای دیدنی کرمان

باغ شازده نیز مانند اکثر باغ های ایرانی شامل عمارت میانی بوده که به جز بخشی کوچک، باقی مکان‌های آن برای بازدید عموم باز است.

این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان در نزدیکی شهر کرمان و در دامنه کوه قرار دارد که برای رسیدن به آن از کرمان فقط ۳۰ دقیقه زمان لازم است و همه روزه از ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر و ۳ بعدازظهر تا ۶ عصر پذیرای شما خواهد بود.

۲- باغ فتح آباد

باغ فتح آباد که به باغ بیگلر بیگی هم معروف بوده، یکی از زیباترین باغ های ایران و از جاهای دیدنی کرمان است؛ با اینکه این باغ برای سال‌ها کنار گذاشته شده بود و متاسفانه برخی از درختان آن به همین دلیل خشک شد ولی دوباره به زیبایی هر چه تمام‌تر احیا شده و به دوران شکوه خود برگشت.

باغ فتح آباد از جاذبه های کرمان

این باغ در زمان قاجار ساخته شد و معماری شاهانه آن در عمارت میانی باغ خودنمایی می‌کند. پیشنهاد می‌کنم هنگام غروب آفتاب از باغ فتح آباد دیدن کنید چرا که نورپردازی شگفت انگیز آن، شکوه و جلال این باغ را چندین برابر می‌کند.
این باغ در ۲۵ کیلومتری شهر کرمان و در شهر اختیارآباد قرار دارد.

۳- باغ هرندی

باغ هرندی کرمان که به موزه هرندی نیز معروف است، تاریخچه جالب توجهی دارد؛ این باغ برای اولین بار در حدود سال ۱۲۹۰ قمری توسط «محمدرضا خان عدل سلطان» که یکی از نظامیان سرشناس کرمان در زمان خود بود، به عنوان باغی تفریحی در خارج از شهر ساخته شد که چندین سال بعد به یکی از تاجران مشهور کرمان به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد.

باغ هرندی کرمان از زیباترین باغ های ایرانی

حدود ۴۰سال بعد این باغ به وزارت فرهنگ و هنر اهدا شده و از حالت ملک شخصی خارج گشت. در طول زمان این باغ سرسبز و باصفا به موزه‌های گوناگون تبدیل گشته و برای مدتی به‌عنوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز مورد استفاده قرار گرفت.

باغ هرندی در حال حاضر در خیابان فردوسی این شهر قرار گرفته و طبقه همکف آن به موزه سازهای سنتی و طبقه اول این باغ به موزه باستان شناسی اختصاص یافته است.

زیارت در کرمان و آرامش روح

در این شهر تاریخی می‌توانید به زیارت هم بروید تا هم سیاحت کرده باشید و هم زیارت.

۱- مسجد ملک

مسجد ملک کرمان که به مسجد امام نیز شناخته می‌شود از جاهای دیدنی کرمان است و در خیابان امام خمینی این شهر قرار دارد و بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مسجد کرمان است. این مسجد حدود هزار سال قدمت دارد و در زمان سلجوقیان به سبک چهارایوانی بنا شد.

مسجد ملک کرمان

برج آجری سلجوقی، سه محراب گچ‌بری‌شده و قنات مستوره که آب آن از میان مسجد می‌گذرد، از مشخصه‌های منحصر به فرد مسجد به شمار می‌رود.

۲- آتشکده کرمان

آتشکده زرتشتیان کرمان که از جاهای دیدنی کرمان است در خیابان شهدا، خیابان برزو آمیغی این شهر قرار دارد. این آتشکده، آخرین پرستشگاه زرتشیان در این استان بوده که در زمان رضاخان در منزل شخصی به نام «جهانگیر اشیدری» بنا شد که هم‌اکنون باغ سرسبز آن در اطراف آتشکده باقی مانده است.

آتشکده کرمان از جاذبه های کرمان

۳- مسجد جامع

مسجد جامع کرمان که به مسجد مظفری نیز معروف است، در نزدیکی میدان شهدا، در خیابان شریعتی، بین بازار قدمگاه و مظفری قرار دارد و در زمان آل مظفر به سبک چهارایوانی بنا شده است. سردر بلند و باشکوه شرقی و محراب کاشی کاری شده معرق از شاخص‌ترین و معروف‌ترین بخش های این مکان دیدنی کرمان محسوب می‌شود.

مسجد جامع کرمان از دیدنیهای کرمان

۴- آرامگاه شاه نعمت الله ولی

آرامگاه شاه نعمت الله ولی در شهر ماهان در نزدیکی شهر کرمان قرار دارد و که برای اولین بار به صورت یک بنای چهارگوش کوچک با گنبدی بزرگ در باغی عظیم به دستور «احمد شاه دکنی» بر مزار نعمت الله ولی بنا گردید. به مرور زمان این بنا گسترش یافت به طوری که هم‌اکنون بیش از ۳هزار متر مربع به زیربنای این آرامگاه اختصاص پیدا کرده است.

مسجد شاه نعمت الله ولی از جاهای دیدنی کرمان

۵- آرامگاه مشتاقیه (گنبد مشتاقیه)

یکی دیگر از دیدنی های کرمان آرامگاه مشتاقیه است که آن را با نام سه گنبدان هم می‌شناسند. در آرامگاه مشتاقیه مقبره عارفان و صوفیانی قرار داد که عمر و زندگی خود را وقف شناخت خود و خدا کرده بودند. اگر دنبال یکی از جاهای دیدنی کرمان می‌گردید که فضایی معنوی داشته باشد، گنبد مشتاقیه را انتخاب کنید.

آرامگاه مشتاقیه

مشتاقیه سه گنبد دارد که دوتای آن کاشی‌کاری شده‌اند. مشتاق علیشاه اولین کسی بود که در این مجموعه دفن شد. او یکی از صوفی‌های بلندمرتبه در کرمان بود که مریدان زیادی داشت. کوثر علیشاه همدانی پس از طی سفری طولانی از همدان به تبریز همراه با ولیعهد قاجاری، عباس‌میرزا، راهی کرمان شد؛ اما درنهایت بر اثر بیماری کرمان را به‌عنوان خانه ابدی انتخاب کرد. گنبدهای کاشی‌کاری شده به این دو صوفی تعلق دارند.

جاهای دیدنی کرمان

شیخ اسماعیل هراتی از افراد برجسته روحانیت بود که با کم‌ترین وسایل ممکن روزگار می‌گذراند. پس از فوت این عارف گران‌قدر، او را در آرامگاه مشتاقیه به خاک سپردند تا همراه هم‌کیشانش باشد. گنبد سوم این آرامگاه به مقبره شیخ اسماعیل تعلق دارد که به نشانه غنای روحی و فقر زندگی‌اش، بدون کاشی‌کاری باقی مانده است. آرامگاه مشتاقیه خارج شهر کرمان ساخته شده بود اما الان که شهر از چپ و راست بزرگ‌تر شده، این آرامگاه را هم به آغوش بافت شهری‌اش کشیده است.

جاذبه‌های طبیعی کرمان و طبیعت‌گردی

کرمان طبیعت بکری هم دارد که این منطقه را از منظر دیگری زیبا کرده است.

۱- روستای صخره‌ای میمند

روستای صخره‌ای میمند کرمان که از جاهای دیدنی کرمان است یکی از زیباترین روستاهای ایران محسوب می‌شود. یک روستای صخره‌ای دیگر در ایران مانند روستای کندوان است که در ۳۰کیلومتری شمال شرقی شهر بابک نزدیک به سیرجان و رفسنجان قرار دارد.

مشخصه‌هایی که میمند کرمان را از سایر نمونه‌های حتی خارجی خود مانند روستای کاپادوکیا ترکیه متمایز می‌کند این است که با وجود قدمت چندین هزار ساله (۸ تا ۱۲هزار سال) و ارزش قابل توجه آن از نظر تاریخی و میراث فرهنگی، هنوز هم مردم بومی در این روستا ساکن هستند؛ مردمی که اجداد آن‌ها در زمان اشکانیان (قرن دوم و سوم میلادی) این منطقه را برای یکجانشینی انتخاب کردند و خانه‌های خود را در دل کوه با دست حفر کرده و ساختند.

روستای میمند از جاهای دیدنی کرمان

جالب است بدانید مردم این روستا هنوز هم گویش و آداب و رسوم باستانی خود را حفظ کرده است و به همین دلیل روستای میمند کرمان توانسته هفتمین جایزه مرکوری جهان را از آن خود کند.

۲- آبشار کشیت

برای افرادی که میان جاهای دیدنی کرمان طبیعت گردی را بیشتر از هر چیزی دوست دارند، بازدید از آبشار کشیت یکی از بهترین برنامه‌های سفر خواهد بود. این آبشار جذاب در دل کویرهای کرمان واقع شده است؛ همین موضوع جذابیت آن را چندبرابر می‌کند! برای بازدید از آبشار کشیت باید ۱۷۰ کیلومتر از شهر کرمان فاصله بگیرید.

جاهای دیدنی کرمان

بخشی از جاده در مسیر رسیدن به کشیت، خاکی است؛ بنابراین از سلامت وسیله‌نقلیه‌تان مطمئن شوید. آبشار کشیت میان چند دره سرازیر است. ترکیب این آبشار، آب‌وهوا و دره‌های اطراف باعث رشد خزه و سرخس شده که محیطی سرسبز را میان کویرهای کرمان پدید می‌آورد.

آبشار کشیت دریاچه عمیقی با وسعت ۶۰۰ مترمربع می‌سازد. زمانی‌که پا در دره کنار آبشار کشیت می‌گذارید، چند آبشار کوچک هم می‌بینید که زیبایی محیط را بیشتر می‌کنند. وجود چنین آبشاری در یکی از گرم‌ترین مناطق ایران باعث شده مردم بومی به این دره بهشت بگویند.

آبشار کشیت

برای تماشای این آبشار باید از مسیری کاملا بیابانی بگذرید؛ بنابراین حتما از راهنماهای بومی کمک بگیرید. با توجه به موقعیت مکانی آبشار کشیت، بهترین زمان بازدید از آن روزهای معتدل بهاری است. بهتر است شب‌ها به تماشای آبشار کشیت نروید؛ احتمالا تحمل سرمای شدید هوا برایتان دشوار باشد.

۳- کلوت‌های کویر لوت

در کناره‌های کویر لوت، فرسایش‌های شدید سازه‌های طبیعی را به وجود آورده که کلوت نامیده می‌شوند. هنگام طلوع و غروب آفتاب بهترین زمان‌ها برای بازدید از این مناطق دیدنی کرمان است چرا که رقص نورهای رنگارنگ خورشید بر پستی بلندی‌های کویر شما را مسحور خود می‌کند. همچنین از آنجایی که گرم‌ترین نقطه جهان در دل کویر لوت است، برای بازدید از کلوت‌ها این زمان‌ها بسیار مناسب‌تر بوده و شما را از خطر گرمازدگی نیز در امان نگه می‌دارد.

کلوت های کویر لوت از دیدنیهای کرمان

۴- دره راگه

دره راگه کرمان که از جاهای دیدنی کرمان است در جنوب شرقی رفسنجان قرار دارد و مانند کال جنی در کویر طبس و یزد، یک دره با دیواره‌های فرسایش یافته، بلند و مخوف بوده که جریان آب در میان آن قرار دارد و باب ماجراجویی است. شاید در نگاه اول اینطور به نظر می‌رسد که طرح‌ها و نقش‌های ایجاد شده روی آن ها به دست بشر انجام شده ولی در واقع این دست هنرمند طبیعت بوده که به زیبایی هرچه تمام تر دیواره های عظیم دره را فرسایش داده و نقش انداخته است.

دره راگه از مکان های دیدنی کرمان

ظاهر ترسناک و پر رمز و راز و همچنین تغییر آب و هوایی محسوس و ناگهانی که در دل کویر و گرمای سوزان آن، درون دره آب و هوایی بهاری و مطبوع دارد، موجب شده که مردم بومی پای افسانه‌های جن و پری را به دره راگه کرمان هم بکشند.

جالب است بدانید که دره راگه سومین ژئوپارک طبیعی ایران است که حدود ۲۰ کیلومتر امتداد دارد.

۵- غار ایوب

غار ایوب کرمان در کوه ایوب در جنوب شهر دهج در شمال غرب کرمان قرار دارد. این مجموعه شامل غار و زیارتگاه ایوب می‌شود که در ارتفاع ۲۷۰۰متری از این کوه ۳۳۰۰متری قرار دارد و دهانه آن جزو بزرگترین دهانه های غار در ایران بوده که ۵۰ متر است.

غار ایوب از جاهای دیدنی کرمان

۶- جنگل پردیسان قائم

بزرگ‌ترین جنگل دست‌کاشت ایران، در کرمان ساخته شده است. جنگل پردیسان قائم که از جاهای دیدنی کرمان است به‌همت دکتر مظفر بقایی میان کوه‌های صاحب‌الزمان ساخته شد تا از محیط‌زیست این منطقه محافظت کند. جنگل پردیسان قائم یکی از جاهای دیدنی کرمان از نظر طبیعی است. در این جنگل حدود ۵۰۰ هزار درخت از انواع گوناگون کاشته شده؛ سرو، نارون و کاج از این درخت‌ها هستند.

جنگل پردیسان

این جنگل امکانات مختلفی برای سفر تفریحی همراه خانواده و دوستان دارد. در پیست موتورسواری، دوچرخه‌سواری یا کارتینگ اوج هیجان را تجربه کنید. برای سرو یکی از غذاهای سنتی کرمان سری به رستوران و کافی‌شاپ جنگل پردیسان قائم از جاذبه های کرمان بزنید. در شهربازی این جنگل مصنوعی سوار وسایل بازی پرهیجان شوید. آبشار مصنوعی پردیسان قائم حال‌وهوای این جنگل را بهتر از پیش می‌کند.

جنگل قائم

کوه‌های اطراف جنگل پردیسان قائم جایی مناسب برای تجربه ورزش کوهنوردی در سطح مبتدی هستند. در سفرهای گروهی به کرمان حتما به پینت‌بال پردیسان قائم بروید و لذت شلیک با توپ‌های رنگی را بچشید. گلزار شهدا و زیارتگاه سید حسین نزدیک این جنگل قرار گرفته است. اگر از تماشای دیدنی های کرمان لذت می‌برید، حتما سری به آن‌ها بزنید.

۷- پیست اسکی سیرچ

در شهر کرمان یکی از بزرگ‌ترین پیست‌های اسکی ساخته شده است. پیست اسکی سیرچ از پرهیجان‌ترین جاهای دیدنی کرمان به‌حساب می‌آید که در جاده سیرچ قرار دارد. یکی از دلایل اهمیت پیست اسکی سیرچ بی‌همتابودنش است؛ در جنوب‌شرقی کشور فقط این مکان به‌عنوان پیست اسکی برفی فعالیت می‌کند.

پیست اسکی سیریچ

شما می‌توانید در همه طول سال به این پیست اسکی بروید. پیست اسکی سیرچ، تنها پیستی است که دقیقا کنار کویر ساخته شده؛ به همین دلیل طبیعت‌گردها علاقه زیادی به آن دارند. پیست سیرچ روی قله جفتان واقع شده که نزدیک تل گندم بریان است. دمای این تل در بعضی از روزها از ۷۰ درجه سانتی‌گراد هم می‌گذرد.

برای بازدید از پیست اسکی سیرچ حتما وسایل و تجهیزات کافی همراه داشته باشید. کاپشن، دستکش، شلوار ضدرطوبت، کلاه ایمنی و کفش مناسب از مهم‌ترین این تجهیزات هستند. همراه‌داشتن وسایل غیرضروری، کار شما را برای گردش در پیست اسکی سیرچ سخت‌تر می‌کنند.

پیست اسکی سیرچ

برای ورود به این پیست نیازی به پرداخت هزینه ندارید؛ البته بعضی از امکانات و خدمات ارائه‌شده در پیست رایگان نیستند. برای بازدید از این پیست و تجربه اسکی روی برف، دست‌کم به دو تا سه ساعت زمان نیاز دارید.

و در آخر کنار همه جاهای دیدنی کرمان سری هم به فرهنگ این شهر بزنید.

موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان

اگر به هنر و تماشای آثار هنری علاقه دارید، بازدید از موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان را ازدست ندهید. نام این موزه از نام پدر مجسمه‌سازی ایران، علی‌اکبر صنعتی‌زاده، گرفته شده است. حاج علی‌اکبر صنعتی‌زاده از افراد خیر کرمان بود که مِلک بزرگی را برای پرورش کودکان ‌بی‌سرپرست وقف کرد.

موزه هنرهای معاصر

او برای کودکان بدون مدرک شناسایی، با نام خودش شناسنامه می‌گرفت. اگر در کودکی استعداد و علاقه به موضوع خاصی را می‌دید، از حمایت او دریغ نمی‌کرد. پدر مجسمه‌سازی ایران، از کودکان همین پرورشگاه بود که با حمایت‌های خیر کرمانی توانست زیرنظر بهترین اساتید هنر تحصیل کند.

بیشتر آثار هنری این موزه از جاهای دیدنی کرمان به استاد صنعتی‌زاده تعلق دارد. البته با گردش در بخش‌های مختلف این موزه، با آثار هنرمندان معاصر ایرانی و خارجی هم آشنا می‌شوید. نقاشی‌هایی از سهراب سپهری و کمال‌الملک بر دیوارهای موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان آویخته شده است.

موزه هنرهای معاصر

مجسمه‌های «اوت رودن» در این موزه جذابیت خاصی دارند. بدون شک از تماشای مینیاتورهای رسام ارژنگی در بنایی از دوران قاجار و پهلوی لذت می‌برید. موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان هرروز از ساعت ۹ تا ۱۴ پذیرای هنرمندان و علاقه‌مندان به تماشای آثار هنری است.

بهترین زمان سفر به کرمان

از آنجایی که کرمان آب و هوایی گرم دارد و مناطق جنوبی آن مانند بم گرم‌تر نیز است، بهترین زمان برای سفر به این شهر پاییز تا ماه‌های اول بهار است.

سفر هوایی به کرمان

برای سفر هوایی به کرمان مسافران معمولا پرواز ماهان را انتخاب می کنند. قیمت پرواز تهران – کرمان ماهان نزدیک به 1 میلیون و 400 هزار تومان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست